Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Πωλούνται όνειρα….

Όποιος φίλος ξέρει που βρίσκεται αυτό που περιγράφεται στα γεφύρια του έτους 1999 (φύλλο 169)  ας μας δώσει τα φώτα του.
Εγώ πάντως δεν το έχω δει όσες φορές πέρασα από εκεί. Αντίθετα βλέπω την είσοδο μιας πόλης που θυμίζει Χαρτούμ, η Μπαγκλαντές, όπως φαίνεται και στην πρόσφατη φωτογραφία.
Που είναι βρε παιδιά το Μεγαλεπίβολο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο;;;;;;
Όποιος το πήρε να το φέρει πίσω. Γρήγορα.


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Blog Action Day 2009. Ας βοηθήσουμε όλοι, ώστε να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή!

Το Blog μας συμμετέχει στην Blog Action Day 2009.
Μια παγκόσμια προσπαθεια των blogs ωστε να γινουν ευρεως γνωστα τα αιτια και οι απειλές που αντιμετωπιζει ο πλανητης μας και ολοι εμεις που τον μοιραζομαστε.

παρακατω θα βρειτε αναλυτική ενημερωση απο την σελιδα της Greenpeace. Αξιζει τον κόπο.



Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Αγναντευοντας το πελαγος

1)      Για όποιον φίλο θέλει να απολαύσει την θέα της ήρεμης λιμνοθάλασσας και να γαληνεψει, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου, μπορεί να το κάνει με την άνεση που του προσφέρουν οι πολυθρόνες της φωτογραφίας, στην αστροβιτσα.


2)      Άρχισε η κατασκευή του καταφυγίου για τις γαιτες, στην δυτική ακτή. Είναι η δευτερη που κατασκευαζεται μετα το ανατολικο καταφυγιο. Την θεωρουμε καλή κίνηση που πιστεύουμε βοηθάει τους ψαράδες και υλοποιείται από το λιμενικό ταμείο. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια απ’ το λιμενικό ταμείο και τον προεδρό του και το επόμενο βήμα να είναι σε συνεργασία με τον δήμο, η ανάπλαση της περιμετρικής.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Λοιπον ... Εδω ειμαστε

Φίλοι γεια σας. Πάνω από δυο μήνες έχουμε να τα πούμε. Καλό χειμώνα να έχουμε. Τωρα που μαζευόμαστε σιγα σιγά ελπίζουμε να τα λέμε πιο συχνά. Καιρός λοιπόν να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαιωση.
Πάμε λοιπόν.
1) Εξαιρετικά τα παιδιά με την θεατρική παράσταση Γκολφω for ever. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε ηθοποιούς, σκηνοθέτη και όποιον γενικά βοήθησε για την δημιουργία αυτής της παραστασης.
Και μια πρόταση: μήπως είναι καιρός να θεσπιστεί μια υποτροφία με συμβολή του δήμου και του μουσείου με τον τίτλο υποτροφία Βάσω Κατράκη, για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν θέατρο, ζωγραφική κλπ; Ήδη η ζωγραφική αποτελεί δυναμικό κομμάτι του τόπου όπως φάνηκε απο το πολύ καλό Street Painting που διοργανώθηκε.
Ας μην χαλάσουμε όμως την ανάρτηση με γκρίνια. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά.

 2) πολύ καλή η κίνηση του Ζαφείρη να δημοσιεύσει στο blog του την μελέτη για την δυτική παραλία.  Επιτέλους αυτά που είναι να γίνουν στην πόλη μας δεν τα ανακαλύπτουμε αφού γίνουν. Βέβαια αν βγει και μια μακέτα θα είναι πιο διαφωτιστική.  Μια πρόταση για τον φωτισμό θα κάνουμε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιλοτικά και για τον υπόλοιπο δήμο. Ζαφείρη αν θες ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.bioenergysolar.com/downloads/BIO_solar_street_light_gr.pdf
Και καλαίσθητα είναι και μείωση στην σπατάλη του δήμου θα έχουμε. Δες το λίγο αν θες.
Επίσης λέμε μήπως θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη και για πλημμύρα όπως αυτή που είχαμε τον Δεκεμβριο μια που από εκεί μπήκαν τα νερά.
Βάζω και αλλες 3 φωτογραφίες, οι δύο είναι με την πλακόστρωση που μπορει να γίνει και η άλλη ειναι απο το πρώτο θέμα και είναι η παραλία στην Ιεράπετρα.
Ζαφείρη ξαναλέω ότι δεν είναι σκοπός μου να επέμβω στην δουλειά σου, δεν έχω τις γνώσεις άλλωστε, απλά μου άρεσαν σαν ιδεες και τα μεταφέρω. Μπράβο ξανά για την πρωτοβουλία σου.





3) Από την άλλη η κατάσταση στην περιμετρική παραμένει άθλια. Κάτι καδρόνια που τοποθέτησε εκεί μάλλον το λιμενικό ταμείο για να εξυπηρετήσει τους λουόμενους, σαν σκέπαστρα, είναι τόσο κοντά στα τσιμέντα και τα μπάζα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους αισθητική αντιπροσωπευουν. Σαφώς θα την καταλαβαινα αν έλειπαν τα τσιμέντα τα μπάζα και τα σκουπίδια τα οποία πρέπει να είναι και αυτά αρμοδιότητα του λιμενικού ταμείου. Η μήπως όχι;;
Δηλαδή το λιμενικό ταμείο έτσι θεωρεί ότι αναπλάθει την περιμετρική και βάζει ένα λιθαράκι ώστε να γίνει καλύτερη η παραλία μας;

Λοιπον επειδή σε έναν χρόνο έχουμε εκλογές,όποιος θέλει να προσφέρει ουσιαστικά στον τόπο μας ως υποψήφιος δήμαρχος, να παρουσιάσει στον κόσμο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, συγκεκριμένο προϋπολογισμό, να το αναρτήσει στα blogs και στον τοπικό τύπο, να μας πει τι έργα σκοπεύει να εντάξει στο Θησέας 2 που ξεκινά από 2010, πότε θα λειτουργήσει σωστά ο βιολογικός, πότε τα σφαγεία, τι θα κάνει για την θάλασσα και πως, για την περιμετρική, για τους ψαράδες, ποιες δημοτικές επιχειρήσεις θα κάνει για να μειώσει την φτώχεια στον τόπο μας, πως θα στηρίξει τον πολιτισμό. Με χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμένα.


4) Και τελειώνουμε την ανάρτηση με μια υπενθύμιση. Τώρα που σιγά σιγά αρχίζουν οι βροχές φαντάζομαι ότι θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουν καθαριστεί τα φρεάτια ώστε να μην πλημμυρίσουμε πάλι. 25 Σεπτεμβρίου ήταν πέρυσι και το etoliko-news έλεγε το πρώτο πνιγόμαστε. Ε δήμαρχε είμαστε έτοιμοι;; http://etoliko-news.blogspot.com/2008/09/blog-post_9658.html