Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Τι εχει αλλαξει τελικά μετά από τοσα χρόνια;; Καντε κλικ στην φωτογραφία


Αυτή ήταν η κατάσταση πριν από 26 χρόνια, όπως γραφουν τα γεφυρια. Το αίσχος αυτό καταργήθηκε, οι φαλαρίδες συνέχισαν να έρχονται και να ομορφαίνουν το κανάλι. Σιγά σιγά πλησίασαν τα γεφύρια και βγήκαν και στην ακτή της περιμετρικής για ξεκούραση.


Όμως κάποια βράδια ακούγεται ξανα. Είναι αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος του θανάτου. Ο ήχος της καραμπίνας που χτυπά τρεις τέσσερις πέντε φορές συνεχόμενα. Για αυτό το θάνατο που παραφυλα τις νύχτες του χειμώνα και αφανιζει ένα από τα πιο ομορφα αξιοθεατα του τοπου μας, υπάρχει δασαρχείο;


Υπάρχει νόμος να τον σταματήσει; Μεσα στο Εθνικό Πάρκο που υποτιθεται ειναι από το 2006 η περιοχη μας;
Τι θα γινει ρε σεις λεβεντες, όλα θα τα αφανίσετε;



ΥΓ. Και μια που σημερα εχουμε αναρτηση σχετικά με το περιβάλλον, αξιζει να δειτε το ντοκιμαντερ HOME που το βρήκαμε με ελληνικους υποτιτλους στο tvxs.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επιτέλους μια καλή κίνηση από τον δήμο μας.

Και πάνω που είχαμε και εμείς κουραστεί από την συνεχή καταγραφή αρνητικών ειδήσεων για τον δήμο μας, εκεί που είχαμε και εμείς ακόμη βαρεθεί την γκρίνια μας ότι τίποτε καλό δεν γίνεται στον τόπο ήρθε η διάψευση. Επιτέλους μια καλή είδηση.
Αγώνες κανοε καγιάκ σε πρώτη φάση θα διοργανώσει ο δήμος μας και σε επόμενη φάση αγώνες ραφτινγκ.
Αναλυτικά η είδηση: Ο δήμο μας πρωτοπορώντας, έχει έρθει σε επαφή με την διεθνή ολυμπιακή επιτροπή θαλάσσιων αθλημάτων και μετά από επίπονες προσπάθειες ανέλαβε να φιλοξενήσει το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κανοε καγιάκ.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του δήμου μας, ο οποίος όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτήν. Δεν μάθαμε λεπτομέρειες τίνος δημοτικού συμβούλου είναι η ιδέα όμως απο απόλυτα αξιόπιστες πηγές μάθαμε ότι έχει έρθει σε επαφή με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και μπόρεσε μετά από συνεχείς προσπάθειες οι αγώνες κανοε καγιάκ να διοργανωθούν μέσα στην πόλη μας, όπως ακριβώς γίνεται ο αγώνας φόρμουλα ένα μέσα στην πόλη του Μονακό της Γαλλίας. Δεν χρειάζεται να σας πω την μεγάλη σημασία αυτού του γεγονότος, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης μας και στην ευημερία της.
Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω και μετά από διαρκείς πιέσεις στους ξένους της ομοσπονδίας κατάφερε οι κριτές που θα παρακολουθούν τον αγώνα να είναι κάτοικοι του Αιτωλικού ώστε να εξασφαλίσουν επιπλέον εισόδημα.
Ο δήμο μας άρχισε άμεσα τις ετοιμασίες για την διοργάνωση. Άφησε τα φρεάτια να βουλώσουν ώστε να ετοιμαστεί η πίστα του αγώνα, και σταμάτησε την παροχή πόσιμου νερού ώστε να αρχίσουμε να πίνουμε από την θάλασσα και να συνηθίσουμε το υγρό στοιχείο. Ειδικές δεξαμενές έχουν δημιουργηθεί σε υπόγεια σπιτιών τα οποία πλημμύρισαν τεχνητά ώστε να αποθηκεύσουν νερό για περίπτωση ανάγκης. Και πολλά άλλα.
Στο φωτογραφικό αφιέρωμα θα βρείτε στιγμιότυπα από τις δοκιμαστικές που πραγματοποιούνται εδώ και 2 χρόνια στην πόλη μας.

Στην φωτο ο κριτής του αγωνα περιμενει την προσεγγιση των διαγωνιζόμενων.
Ο δευτερος κριτης του αγωνα αναμενει τους διαγωνιζόμενους.


Πληθος τηλεοπτικων συνεργειων προσπαθουν να καλυψουν τους αγωνες.

Οι κατοικοι του Αιτωλικου αγκαλιαζοντας τους αγωνες εχουν αρχισει εντατικη προπονηση ώστε να λαβουν μερος.


Κατοικος του Αιτωλικου σε ωρα προπονησης προσπαθει να διασχισει το στενο γυμνασιο – Α δημοτικο ( βαθμος δυσκολιας 3). Παρακολουθειται από εμπειρο προπονητή – δημοτικο συμβουλο.


Ευτυχισμενος κατοικος Αιτωλικου τερματισε πρωτος στην διαδρομη ΟΤΕ – Μυρκας (βαθμος δυσκολιας 4).


Κατοικος προσπαθει να φτασει στην σταση για να προλαβει το αστικο.


Εμπορος βαζει τα δυνατα του για να φτασει στην εθνικη τραπεζα και να πληρωσει επιταγή.



Αμφιβια οχήματα ειδικα διαμορφωμενα για την προσεγγιση στο χωρο των αγωνων.


Από τις εργασιες διαμορφωσης του χώρου των αγωνων.

Είναι σίγουρο ότι μετά την λαμπρή αυτή επιτυχία τα ονόματα του δημάρχου και όλων των δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο θα γραφτούν στην ιστορία του τόπου μας με χρυσά γράμματα. Μπραβο σας ρε λεβεντες.
Οι αγώνες θα αρχίσουν τον οκτωμβριο του 2010 και σε λαμπρή τελετή θα βραβευτούν όλοι οι σύμβουλοι και θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στον δήμαρχο και στους συμβούλους.
Άντε και σε άλλα με υγεία.

ΥΓ. Η παραπάνω ιστορία όπως θα καταλάβατε είναι εντελώς φανταστική. Όμως οι φωτογραφίες είναι πραγματικές. Υπάρχουν στα τοπικά blogs χωρίς να θυμάμαι πια σε πιο ανήκει ( ας με συγχωρήσουν οι φίλοι bloggers). Πραγματικές είναι επίσης και οι τέσσερις πλημμύρες σε 1 χρόνο. Πραγματική επίσης είναι και η αγωνία που είδαμε στα πρόσωπα των κατοίκων. Και η απόγνωση αυτών που πλημμύρισαν τα σπίτια τους. Πραγματική επίσης και η αδιαφορία των αρμοδίων. Και η απαξίωση της πόλης μας που έγινε «διάσημο» στα πανελλαδικά blogs, και ΜΜΕ.
http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_7004.html
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=39748
πραγματικη είναι τελος και η κατασταση που αντιμετωπιζουμε ολοι εμεις οι κατοικοι που ζουμε στο Αιτωλικο.