Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Τα μυστικα της μεσογειακής διατροφής. Πανελλαδική αποκλειστικότητα του ιστολογίου μας.

Φίλοι αναγνώστες του Αλ Αιτωλικο news, το ιστολόγιο μας, συνεχίζοντας την προσπαθεια για συνεχή ενημέρωση σε σημαντικά θέματα της καθημερινή μας ζωής, ανοίγει το θέμα διατροφή και υγεία. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με το τόσο σημαντικό αυτό θέμα, ζητήσαμε την γνώμη ενός ειδικού. Έτσι πριν λίγες μέρες συναντήσαμε το γνωστό καθηγητή Μαέβιους Παχατουρίδη του πανεπιστημίου της Ζιμπάμπουε, ο οποίος μας έδωσε αποκλειστική συνέντευξη για το θέμα αυτό. Απολαύστε την.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Κύριε καθηγητά είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που μπορέσατε να παραβρεθείτε εδώ σήμερα, ώστε να μας παραχωρείσετε αυτήν τη αποκλειστική συνέντευξη σχετικά με τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής.

Κ. Καθηγητής: Είναι μεγάλη χαρά για μένα κύριε δημοσιογράφε, που μου δίνετε την ευκαιρία να μοιραστω μαζί σας τα τελευταία συμπεράσματα της επιστημονικής έρευνας σχετικά με την μεσογειακή διατροφή. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η χαρά μου που αυτό γίνεται μέσω ενός εγκυρου ιστολογίου σαν το δικό σας.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Ας περάσουμε όμως στο θέμα μας. Πείτε μας πια είναι τα νέα συμπεράσματα της επιστήμης σχετικά με την διατροφή μας.

Κ. Καθηγητής: Βεβαίως, λοιπόν σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη της ερευνητικής μου ομάδας, δύο είναι τα βασικά συστατικά της σωστής διατροφής: τα ψάρια και το ελαιόλαδο.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Κύριε καθηγητά, χωρίς να θέλω νας σας προσβάλω αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Κ. Καθηγητής: Έχετε δίκιο φίλε μου, αυτό είναι γνωστό. Εκεινο που δεν είναι γνωστό και αυτή είναι η δική μας ανακάλυψη, είναι ότι μόνο αν συνδιαστούν στην ίδια τροφή τα ψάρια με το ελαιόλαδο, έχουμε τα μέγιστα οφέλη για την υγεια.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Τι εννοείτε να συνδιαστούν στην ίδια τροφή; Να τρώμε ψάρια και ελαιόλαδο, ας πούμε σε σαλάτα;

Κ. Καθηγητής: Όχι, όχι φίλε μου, δεν καταλάβατε καλά. Εννοώ να τρώμε ψάρια που έχουν τραφεί με ελαιόλαδο.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Ψάρια που έχουν τραφεί με ελαιόλαδο… Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω, πως μπορεί να γίνει αυτό;

Κ. Καθηγητής: Την περίμενα την ερώτηση σας, φίλε μου. Για να μην υπαρχει αμφιβολία για την ορθότητα των ανακαλύψεων μας, η ερευνητική μου ομάδα εχει πραγματοποιήσει εδώ και αρκετά χρόνια πειράματα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρυντικά.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Για τι πειράματα πρόκειται και που ακριβώς γίνονται;

Κ. Καθηγητής: Έχουμε επιλέξει ένα μικρό νησάκι στην Ελλάδα, στην Αιτωλοακαρνανία συγκεκριμένα. Αιτωλικό ονομάζετε, μπορείται να πάτε και να διαπιστώσετε μόνοι σας την εξέλιξη εκεί. Έχουμε λοιπόν έλθει σε επαφή με ένα τοπικό συσκευαστήριο ελαιών και ελαιολάδου και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου, της αντιπολίτευσης και όλων των συμβούλων, καθώς και της τοπικής κοινωνίας, ταιζουμε τα ψάρια με ελαιόλαδο.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Τι εννοείτε;

Κ. Καθηγητής: Ρίχνουμε ότι μένει μετά την επεξεργασία στην θάλασσα.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Μα είναι σωστό αυτό;

Κ. Καθηγητής: Κοιτάξτε το μέρος εκεί είναι φτωχό, οι άνθρωποι τρέφονται με ψάρια αλλά δεν μπορουν να αγοράσουν ελαιόλαδο. Εμείς τους τα προσφέρουμε 2 σε ένα. Ετσι έχουμε άριστα αποτέλεσματα για την υγεία τους. Επιπλέον το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε η οποια ως γνωστόν αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Οπότε τα ψάρια μέσω του ελαιολάδου που τρώνε και της βιταμίνης Ε, έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να αναπαραχθούν και πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο έχουμε αυξησει το εισόδημα των τοπικών ψαράδων, κατά 236% την τελευταία διετία.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News:.....................(Άφωνος, συνέρχεται μετά από δύο λεπτά). Μα κύριε καθηγητά ρίχνετε τα απόβλητα στην θάλασσα; Αυτά είναι γνωστό ότι είναι τοξικά και προκαλούν ευτροφισμό στην λιμνοθάλασσα.

Κ. Καθηγητής: Υπερβολές φίλε δημοσιογράφε. Αυτά τα γράφουν κάτι απίθανοι στα blogs, που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να αντιστέκονται στην επιστήμη και την πρόοδο. Είναι γνωστοί σκοταδιστές και ελεεινοί τύποι. Εξάλλου και ο τοπικός τύπος έχει αποκαλύψει για ποιάς ποιότητας ανθρώπων πρόκειται.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Δεν είναι όμως επικίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων να ρίχνετε τοξικά απόβλητα στην θάλασσα;

Κ. Καθηγητής: Όχι, δεν είναι, γιατί οι κάτοικοι είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στην μόλυνση. Τόσα χρόνια που ο βιολογικός τους καθαρισμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά δεν έχουν πάθει τίποτα. Δύο με τρείς φορές κάθε χρόνο εκλύεται στην περιοχή υδρόθειο και κανείς δεν έχει πάθει το παραμικρό. Πίνουν ακατάλληλο νερό για χρόνια και πάλι δεν παθαίνουν τίποτα. Γιατί λοιπόν να πάθουν με το δικό μας πείραμα;

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Όταν λέτε ότι έχετε την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας τι εννοείτε;

Κ. Καθηγητής: Κοιτάξτε, σε άλλες περιοχές που θελήσαμε να κάνουμε το πείραμα οι κάτοικοι εναντιώθηκαν, αδικαιολόγητα πιστεύω, όπως έγινε στην Λαμία ή στην Κρήτη. Εδώ δεν μιλάει κανένας ( εκτός από αυτούς τους φαιδρούς στα blogs) οπότε θεωρούμε ότι το αποδέχονται.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Θα συνεχίσετε τα πειράματα κύριε καθηγητά;

Κ. Καθηγητής: Βεβαίως, μάλιστα πιστεύουμε ότι και με την επόμενη δημοτική αρχή, θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, ώστε να επεκτείνουμε τα πειράματα μας και στο θέμα των σφαγείων.

Δημοσιογράφος Αλ Αιτώλ. News: Κύριε καθηγητά ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας σήμερα και μοιραστήκατε τις γνώσεις σας με εμας και τους αναγνώστες μας.

Κ. Καθηγητής: Και εγώ σας ευχαριστώ.


κλικ για μεγέθυνση

Ο κ.Καθηγητής


κλικ για μεγέθυνση

Εγώ και ο κ. Καθηγητής

1 σχόλιο: