Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Οδηγίες προς υποψηφιους δημαρχους Μερος 2ο η αλλιως Εσενα φιλε θα ηθελες να σε προσλαβουν για δυο μηνες;

Το παρακατω κειμενο αφιερωνεται σε οσους εχουν κατά καιρους, εκμεταλευτει ειτε επιτηδες, ειτε αθελα τους, την αναγκη που εχουν για δουλεια πολλοι συμπολιτες μας. Δεν αναφερεται σε καποιο προσωπο συγκεκριμενα, απλως εκφραζει την αισθηση μου για τα τοπικα μας πραγματα. Θα μπορουσε να εχει γραφτει πριν 8 η 10 η 14 χρονια με αλλα προσωπα αλλα το ιδιο περιεχομενο. Οπότε, οποιαδηποτε ομοιοτητα με υπαρκτα προσωπα η καταστασεις είναι καθαρα συμπτωματικη και τυχαια.
Πες μας λοιπον φιλε. Θα ηθελες να μετρας κάθε βραδυ αναποδα από το 59, ζωντας μεσα στην αγωνια μεχρι να φτασεις στο 1;
Θα ηθελες να νιωσεις πως είναι να εχεις 10 μερες, μεχρι να απολυθεις, ενώ δεν εχεις παρει ακομη ουτε τον πρωτο μισθο σου;
Θα ηθελες να σου δινουν την ελπιδα και να στην περνουν μετα από δυο μηνες;
Αν λοιπον συμφωνεις, και θελεις να παιξουμε ένα παιχνιδι. Την επομενη φορα που θα εχουμε εκλογες, να σε εκλεξουμε, αλλα για δυο μηνες. Με διμηνη συμβαση και σενα. Και μετα να μην στην ανανεωσουμε. Και όταν ερθεις να μας παρακαλεσεις να σε ξαναπαρουμε, να σου πουμε ότι περιμενουν κι αλλοι στην σειρα. Και εχουμε κι αλλου υποχρεωσεις. Και μας πιεζουν. Και θα δουμε. Και για το καλο του δημου, πρεπει να το σκεφτουμε. Και ξαναπερνα σε δυο μηνες να το ξανασυζητησουμε. Και όλα αυτά που ισως λετε εσεις, τωρα στον κάθε ανθρωπο που εχει αναγκη για δουλεια. Και μετα από εξι μηνες,να σε κανουμε παλι να ελπιζεις, ότι ισως. Και αφου σε εχουμε τσακισει ψυχολογικα για 4 χρονια, μετα παραμονες εκλογων να σε παραμυθιασουμε παλι, ότι εσενα θα ψηφισουμε. Θελεις;;;
Εσεις φιλοι συμβουλοι που εκλεχτηκατε για να υπηρετησετε την πολη μας και να ελεγχετε την δημοτικη αρχη, σας ειπε κανενας ότι εισαστε σε 15 μελες συμβουλιο μαθητων δημοτικου; Εχετε οι περισσότεροι γνωμη δικια σας; Εχετε οι περισσοτεροι ποτε διαβασει την παραγραφο 2 του αρθρου 98 του Κωδικα δημων και κοινοτητων; Ποσοι από εσας εργαζεστε για την εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών;
Ολοι εσεις που αποφασιζετε για την τυχη αυτου του τοπου και επηρεαζετε με τις αποφασεις σας τις ζωες 8000 ανθρωπων πιστευετε ότι υπηρετειτε το συμφερον του δημου κανοντας αιωνιως διμηνες συμβασεις σε ανθρωπους που εχουν αναγκη για δουλεια;
Επειδη εμεις δεν το πιστευουμε, θα σου πουμε εσενα φιλε τι κατά την γνωμη μας θα πρεπει να κανει καποιος που υπηρετει πραγματικα το συμφερον του δημου.
1. Μολις βγει να κανει μια καταγραφη πορτα πορτα της οικονομικης καταστασης των πιο φτωχων οικογενειων της πολης. Να δει τι αναγκες εχουν και σε τι πραγματικη κατασταση βρισκονται. Και να μην τον ψηφισαν, σου απαντω, αν το σκεφτηκες.
2. Δημιουργει μια λιστα με τους ανθρωπους που μπορει να βοηθησει μεσω δουλειας. Η λιστα αυτή θα τον προσανατολιζει σε ολες τις μελλοντικες προσληψεις.
3. Η λιστα αναρταται στο δημαρχειο η σε ένα blog. Οποιος αισθανεται αδικημενος μπορει ζητησει αναθεωρηση.
4. Αν χρειαστει να κανει προσληψεις στο δημο, σε θεσεις που ταιριαζουν και ικανοποιουν τα κριτηρια του ΑΣΕπ, χρησιμοποιει αυστηρα την λιστα.
5. Επειδη δεν μπορει να τους βαλει ολους στο δημο, αρχιζει να αναπτυσει την πολη. Κανει λοιπον μια δημοτικη επειχειρηση π.χ. οικοτουρισμού. Εχουν γινει στα πιο απιθανα μερη της Ελλαδας, εμεις που εχουμε και τον τοπο να το κανουμε, ακομη τιποτα.
6. Υπαρχουν κτιρια παλια στην περιμετρικη που ερημωνουν. Παρε το ένα ανακαινισε το και καντο ξενωνα οικοτουρισμου. Μπορουν εκει, τουλαχιστον 3 με 4 γυναικες να δουλεψουν και να βοηθησουν τις οικογενειες τους.
7. Μετα πρεπει να προσελκυσεις κοσμο. Για να ερθει λοιπόν ο κοσμος πρεπει πρωτα να σε μαθουν. Εχεις σκεφτει ποτε να κανεις μια διαφήμηση στον τύπο; Στην τηλεοραση; Εχεις μια ιστοσελίδα που μαλλον αν καταλαβαινω καλα εχει γινει με χρηματα του κπσ. Τωρα εγω θελεις να πιστεψω ότι αυτή η χρηματοδότηση εγινε για να γραψεις ότι εσυ εισαι δημαρχος, και ο δημος προεδρος του δημοτικου σταδιου; Που επρεπε να είναι γεματο με επαγγελματικες φωτογραφιες του νησιου και της περιοχης, και με βιντεο από το πανηγυρι. Και λες κιολας ότι αυτό το εκτρωμα που λεγεται ιστοσελιδα του δημου «Ευελπιστούμε ο δικτυακός μας τόπος να αποτελέσει πρό(σ)κληση για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τον δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή». Ναι περιμενε τωρα ερχονται πληθη. Ευτυχως που τα παιδια από το www.etoliko.gr προλαβαν και πηραν την καταληξη .gr και εσυ πηρες το gov.gr και δεν εμφανιζεσαι στις αναζητησεις του google.
8. Αντε λοιπον εγω να σου πω ότι κανεις το πρωτο βημα και κανεις την διαφημηση. Και μπαινει καποιος υποψηφιος επισκεπτης στην σελιδα να βρει πληροφοριες. Παει στην διαμονη και δεν εχει τιποτα. Ουτε το μοναδικο ξενοδοχειο. Δες εδω Αντε λεει να δουμε τι εχει για διασκεδαση. Εδώ πεφτει το πολυ γελιο. Έχεις μαζεψει οτι αδειες εχει εκδωσει ο δημος απο το 1940 και περα και μας τις αναφερεις. Και επιπλεον καποιος που ερχεται στο Αιτωλικο του λες οτι μπορει να διασκεδασει σε ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ, σε ΕΡΓ/ΡΙΟ ΤΥΡΟΠΙΤΤΩΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ, σε ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚ/ΣΕΙΣ, σε ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, σε ΚΥΛΙΚΕΙΟ, σε ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ - ΚΑΡΒΟΥΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΥΛΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΚΑΦΕ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ, σε ΚΑΦΕ-ΟΥΖΕΡΙ - ΥΓΡΑΕΡΙΑ. Δες εδω Καλα σε ποια δεκαετια ζεις; Εχεις περάσει το 1930 η ακομη;
9. Αφου λοιπον υποθεσουμε ότι αυτος ο ηρωικος επισκεπτης, παρ’ολες τις βλακειες που του γραφεις στο site, αποφασισει να μας επισκεφτει και να μεινει στο ξενωνα θα πρεπει μετα να του πεις που θα παει για μπανιο. Που θα του πεις λοιπον να παει; Στο Λουρο; Εχεις ακουσει πολλα τουριστικα παραθαλασσια μερη να διαφημιζουν, ότι η παραλια απεχει μιση ωρα με το αυτοκινητο; Η στο καναλι; Να θαυμασει τι εκει; Τα φυκια, την βρωμικη θαλασσα, τα βραχια που θα τον σφαξουν αν δεν είναι προσεκτικος στο κολυμπι; Η την υπαιθρια τουαλετα που είναι ολη η περιμετρικη; Τι; Για πες…
10. Κανε λοιπον αναπλαση στην περιμετρικη. Φτιαξε ένα καλαισθητο παρτερι στην πανω μερια, γεμισε το λουλουδια, να γινει ομορφος ο χωρος, και να αποκτησουν ασφαλεια οι πεζοι που κανουν βολτα εκει. Να μπορει ενας ανθρωπος να αφησει το παιδι του από χερι και να μην φοβαται ότι θα πεταχτει στο δρομο. Παμε απο κατω. Καθαρισε την περιμετρικη και στρωσε με βοτσαλο και αμμο ολη την βορινη παραλια. Φροντισε αυτά τα υλικα να στρωθουν ετσι που να μην χανονται το χειμωνα με την θαλασσα. Βαλε δυο τουαλετες εστω και χημικες κοντα στο παρκινγκ. Ελα σε συνενοηση με τους ψαραδες για να δεις που θα βαζουν τις βαρκες τους ώστε να μην εχουν προβλημα. Τελος αν δεν σου κανουν αυτά που σου λεμε εχεις 4 νομιζω μηχανικους η αρχιτεκτονες στην πολη. Δωσε τους να συνταξουν μια μελετη αναπλασης της περιμετρικης και φτιαξε ένα καλαισθητο αποτελεσμα που θα μπορει να κρατησει τουλαχιστον για μπανιο εστω και τον περιστικο από την περιμετρικη. Παμε παρακατω.
11.Ας φανταστουμε ότι εχεις φτιαξει λοιπον την περιμετρικη και ο ηρωικος επισκεπτης μας αποφασιζει να μπει να κανει μπανιο. Εχεις δει πολλους να θελουν να κολυμπησουν σε θαλασσα που πεφτουν αποβλητα βιολογικου που δεν λειτουργει με τριτογενη καθαρισμο, μαζι με αποβλητα ελαιοτριβειων και αιμα απο τα σφαγεια; Τα παιδια σου τα στελνεις για μπανιο εκει; Φτιαξε λοιπον τον βιολογικο να λειτουργει σωστα, (διαβασα στο gowest Δες εδω 09/02/09 ότι το Υπεχωδε δινει με το προγραμμα «περιβαλλον» δυνατοτητα κατασκευης βιολογικων καθαρισμων. Εμεις απλα σωστη λειτουργια θελουμε. Περιλαμβανομαστε στην πρωτη προσκληση. Καναμε τιποτα, προχωραμε η κοιμομαστε;). Δες τι θα κανεις με τα αποβλητα, αντε να ανασανουμε λιγο. Τα σφαγεια είναι δημοτικη επιχειρηση νοικιασμενη. Ποσους αιτωλικιωτες απασχολει ο νοικαρη σου σημερα; Κανεναν. Εβαλες στα συμβολαια που του εκανες την υποχρεωση να απασχολει καποιους τουλαχιστον αιτωλικιωτες; Όχι. Γιατι τον αφηνεις να μολυνει την θαλασσα; Μονο το νοικι ξερεις να παιρνεις;
12. Συνεχιζουμε με την φαντασια μας να λεει ότι ακολουθησες τα προηγουμενα 11 σημεια και τα εχεις εφαρμοσει. Κοιτα να δεις τι εκανες μεχρι τωρα. Εχεις βοηθησει να καθαρισει η θαλασσα, κοσμος αρχιζει να κανει μπανιο εκει και ταυτοχρονα εχεις και μια δημοτικη επιχειρηση που δινει δουλεια σε συμπολιτες μας. Αρχιζεις και εχεις ένα αυξανομενο αριθμο επισκεπτων που θα αυξησουν το τζιρο σε όλα τα μαγαζια της πολης. Εχεις βαλει το πρωτο λιθαρακι για την αναπτυξη αυτου του τόπου. Δεν σταματας όμως εκει.
13. Πολλοι ανθρωποι ζουν απ’το ψαρεμα. Τους πλησιασες ποτε να δεις τα προβληματα τους; Να δεις πως θα τα λυσεις; Να δουλεψεις σοβαρα ώστε η θαλασσα να μπορει να τους θρεψει αυτους και τις οικογενειες τους; Η κι αλλους ακομη; Η τους ειπες ότι θα τους ριξεις κι αλλα αποβλητα από τον βιολογικο στο Ντολμα για να παρει ο δημος την επιδοτηση του εργου; Τι είναι αυτά ρε; Δες τι θα κανεις με το διαυλο και τον πορο. Με τα αντλιοστασια διαβαζω εδω οτι κατι παει να γινει. Μπραβο σου ειλικρινά. Να προχωρήσει ομως.
14. Εστω λοιπον ότι τα εκανες όλα αυτά, οποτε η θαλασσα αρχιζει και γινεται ολοενα και καθαροτερη, οι ψαραδες αυξανουν το εισόδημα τους και κόσμος αρχιζει και επισκεπτεται την πολη, τουλαχιστον το καλοκαιρι και σιγα σιγα αυξανεται το εισοδημα των μαγαζιων και ανοιγουν κι αλλα.
15. Α ξεχασα, με όλα αυτά θα μπορεις να αναπτυξεις και τα ρεμπακια και για μπανιο και για λασπολουτρα. Όλα αυτά που σου λεμε είναι θεσεις για δουλεια ανθρωπων που δεν θα τους εχεις αιχμαλωτους με διμηνες συμβασεις.
16. παμε παρακατω. Καλα όλα αυτά το καλοκαιρι. Το χειμωνα η πολη ερημωνει. Τι εχεις κανει για αυτό; Εχεις λοιπον το Κατρακειο. Δωσε του ζωη. Ανάδειξε το. Μπορεις να ερθεις σε επαφη με το πανεπιστήμιο πατρων η το ΤΕΙ Μεσολογγιου και να διοργανωσεις εδώ καποια από τα συνέδρια που γινονται σε αυτους τους χωρους. Φερνεις ετσι 2 με 3 φορες τον χειμωνα ξενο κοσμο στην πολη μας, την διαφημίζεις και επιπλεον βοηθάς και την τοπικη αγορα.
17. Η περιοχη μας, ολοι γνωριζουμε ότι είναι ενας απ’τους πιο σημαντικους βιοτοπους της Ελλαδας. Εσυ επιμενεις να μην καταλαβαινεις τι σημαινει αυτό. Το χειμωνα οι κυνηγοι δινουν ανασα στην αγορα μας. Είναι όμως ανεξελεκτοι. Οριοθετησε καποιες περιοχες στις οποιες θα μπορουν να κυνηγανε καθως και αριθμο θηραματων. Ετσι μπορεις να προσλαβεις 2 - 3 ανθρωπους που να μπορουν να τους ελεγχουν. Περισσότερα πουλια θα βρισκουν καταφυγιο στην περιοχή μας. Περισσότεροι κυνηγοι θα ερθουν οργανωμενα και επιπλεον θα μπορεις να προσελκυσεις και ανθρωπους που θελουν να βρεθουν κοντα στην φυση. Ελα σε επαφη με το WWF για παραδειγμα, ζητα τους να σε βοηθησουν να φερεις κοσμο που θελει να ερθει σε επαφη με οικολογικα σημαντικες περιοχες. Να δωσεις ζωη στον τοπο και το χειμωνα.

Σου εχω γραψει μεχρι μεχρι τωρα 17 σημεια που μπορεις να κανεις για να αναπτυξεις αυτονομα και ισορροπημενα την περιοχή μας. Μπορω να σου γραψω αλλα 17, όπως για την οργανωση του πανηγυριου, για την διαχειρηση των γεφυριων, για τις 350.000 ευρω που δινεις κάθε χρονο στην ΔΕΗ γιατι βαριεσαι να αλλαξεις τις λαμπες, για το νερο, για τον αθλητισμο, για τους νεους κλπ, κλπ. Αλλες τοσες ιδεες μπορουν να σου δωσουν τα παιδια που γραφουν στο etoliko.gr, άλλες τοσες απ’το ΜΕΠ, άλλες τοσες απ’τα αλλα blog.Άλλες τοσες ο κοσμος της πολης μας. Εσυ τωρα αφου τα διαβασες όλα αυτά προσπερασετα και κοιτα να μαθεις ποιος ειμαι εγω για να με καταγγειλεις, κοιτα να μαθεις ποιοι είναι στο ΜΕΠ για να τους βγαλεις στο φως και να τους καταγγειλεις κι αυτους. Και συνεχιζε να κλεινεις τα ματια σε όλα αυτά που αφηνεις να γινονται η να μην γινονται στην πολη μας.

Εσυ φιλε καινουργιε υποψηφιε δημαρχε,οποιος κι αν εισαι και οπως και αν σε λενε, που φανταζομαι ότι τωρα προσπαθεις να παρεις το χρισμα του κομματος σου για να μας σωσεις και εσυ, να εχεις υποψην σου ότι θα πρεπει καποια πραγματα να γινουν στην θητεια σου. Το Αιτωλικο δεν μπορει να υπομενει κι άλλες καθυστερησεις. Αν λοιπον θελεις να σε βγαλουμε δημαρχο, για να μας φτιαξεις βρυσες, ασε θα φωναξουμε έναν υδραυλικο. Αν θες να οραματιστεις και να κανεις μελετες, μπορουμε και μονοι μας. Αν θες απλως να ικανοποιησεις τις προσωπικες σου επιδιωξεις, αστο καλυτερα. Αν θες να σε στηριξουμε για να λεμε μετα από 4 χρονια τα ιδια πραγματα, αστο. Με τα λεφτα που θα χαλασεις στον προεκλογικο αγωνα, ανοιξε καλυτερα ένα μαγαζι. Εμεις θα σε στηριξουμε ψωνιζοντας από αυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου