Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μπαμπα τι ειναι το ΔΝΤ;



Για να ξερουμε τι μας ετοιμαζουν. Δειτε πως εξελιχθηκε η κατασταση στην Αργεντινή, Το προτελευταιο θυμα της βοηθειας του ΔΝΤ. Απο το in.gr

Δεκέμβριος 2001
Η εξέγερση των πεινασμένων
Στη δίνη οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η Αργεντινή

«Έκλεψα φαγητό. Ζητώ συγνώμη, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Μπουένος Αϊρες και περιγράφουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την τραγική οικονομική κατάσταση της Αργεντινής τα τελευταία χρόνια.

12/06/02 11:30
Φαινόμενα εξαθλίωσης
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η φτώχεια στην Αργεντινή
Μπουένος Αϊρες
O Χοσέ Πέρες και η γυναίκα του Μαρία έχουν 11 παιδιά να θρέψουν. Για το λόγο αυτό «επιδράμουν» μία φορά την εβδομάδα στα απορριμματοφόρα της μεγάλης λαχαναγοράς του Μπουένος Αϊρες. Μισοχαλασμένες τομάτες, πατάτες και πιπεριές είναι μερικά από τα ευρήματα τους εκεί. Με αυτά θα ετοιμάσουν για μία ακόμη φορά το γεύμα τους.

Μία τετραετής περίοδος οικονομικής δυσπραγίας στην Αργεντινή εξελίχθηκε σταδιακά σε μία από τις χειρότερες υφέσεις της ιστορίας της χώρας. Η ανεργία έχει φτάσει το 20%, το πέσο έχει υποτιμηθεί περισσότερο από 70% έναντι του δολαρίου -μετά την απελευθέρωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, στις αρχές Ιανουαρίου- και περισσότεροι από το ένα τρίτο των Αργεντινών ζουν στη φτώχεια.
H συνεχεια εδω
Δειτε επισης και δυο πολυ καλα αθρα στο www.olympia.gr (1)
και olympia.gr (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου