Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Λαβαμε και δημοσιευουμε (σχετικα με την προηγουμενη αναρτηση)

Στο άρθρο σας «κάποιες σκέψεις για τα προγράμματα των δύο μονομάχων» θα μου επιτρέψετε να καταθέτω τις απόψεις μου και αν θέλετε τις δημοσιεύετε.
Τα δύο προγράμματα δεν είναι ίδια. Το μεν ένα λέει συγκεκριμένα προβλήματα και λύσεις, το δε άλλο μιλάει αόριστα, για τα ίδια ενδεχομένως προβλήματα.
Το πρόβλημα των γύφτων δεν λύνεται με «γκετοποίηση» και δεν είναι το ζητούμενο το που θα γίνει αυτή.
Κατά τη άποψή μου αυτό θα επιτευχθεί εφαρμόζοντας τους νόμους και σ' αυτή την κοινωνική ομάδα, σε κάθε δραστηριότητά τους.
Ούτε μόνο δίνοντας τους χρήματα για να πάνε στο σχολείο, για να φτιάξουν σπίτια ,για να ..θα λυθεί το πρόβλημα. Είναι κοινό γνωστό ότι πολλοί απ' αυτούς κονομάνε πολλοί περισσότερα από πολλούς από εμάς.
Παίρνοντας παράδειγμα τους αλλοδαπούς που εγκαταστάθηκαν στη περιοχή μας, βλέπουμε ότι εντάσσονται σ' αυτή, ακολουθώντας τους κανόνες της και εφαρμόζοντας τους νόμους.
Κατασκευή δεύτερης γέφυρας. Δεν είναι απαραίτητο αυτή η γέφυρα να είναι ταχείας κυκλοφορίας και να γίνει, από το αντλιοστάσιο μέχρι τα Ρεμπάκια, παρακάμπτοντας το Αιτωλικό.
Μπορεί να γίνουν δύο γέφυρες παράλληλα με τα υπάρχοντα γεφύρια, χρησιμοποιώντας την περιμετρική και μπορεί να συνδυαστεί φτιάχνοντας καινούριες εισόδους στο νησί, έξω από τα σπίτια, βοηθώντας στο κυκλοφορικό και ανεβάζοντας τη ποιότητα της ζωής των κατοίκων, χωρίς να χάνουμε επισκέπτες , κοστίζοντας κατά πολύ λιγότερο, σε πιο σύντομο χρόνο και χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στην επικοινωνία με το νησί, κατά την περίοδο της υλοποίησης των πιο πάνω.
Οι είσοδοι για μεν ανατολικά, να χρησιμοποιηθούν οι παραλιακοί δρόμοι που θα επεκταθούν μέχρι τη μεγάλη στροφή (μετά τα άλογα Μενεγιά) και από την άλλη μέχρι τη διασταύρωση Κεφαλοβρύσου, για δε δυτικά, παράλληλα της Μπούκας από τη μια μεριά και στα σύνορα του οικισμού των ανατολικών εργατικών κατοικιών από την άλλη.
Όσο για τ' αυτοκίνητα ταχείας κυκλοφορίας σε λίγο χρόνο θ' απαλλαγούμε, γιατί θα κινούνται από Ιόνια οδό, Αλμυρό, σήραγγα Αη Λιά ,...
Κλείνοντας θα πρέπει να σας πω, ότι δεν είμαι της άποψης ότι τα υπάρχοντα γεφύρια πρέπει να πέσουν ή ν' αφεθούν στη μοίρα τους(όπως ήθελαν κάποιοι πρώην άρχοντές μας) αλλά να προστατευτούν, ν' αναστηλωθούν και αφού γίνουν τα πιο πάνω να είναι μόνο για πεζούς μια και γι' αυτό το λόγο έγιναν (τότε δεν έγιναν για να περνάνε ούτε τραίνα ούτε αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ
Γιώργος Σφυρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου