Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ

Αφορμή για αυτο το post στάθηκε ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ που έλαβα πριν λίγες μέρες. Καθώς λοιπόν τον περιεργαζόμουν είδα κάπου που έγραφε το εξής όμορφο: ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ: 20 ευρω.

Και έκανα την εξης χαζή σκέψη. Αφού πληρώνω 20 ευρω το δίμηνο, άρα το μήνα 10 ευρώ(άσσος στην αριθμητικη, όπως προσέξατε). Και το χρόνο 120 ευρω. Οι κάτοικοι στο Αιτωλικό και στα περίχωρα ειναι γύρω στις 8000. Αν πούμε οτι αυτοί χωρίζονται κατά μέσο όρο στα 4(τετραμελής οικογένεια) και όλοι μένουν σε ένα σπίτι(λογικό νομίζω),μας κάνει 2000 σπίτια( πτυχίο στα μαθηματικά,έτσι;), υπολογίζω πρόχειρα ότι κάθε χρόνο όλοι εμείς ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ 240.000 ευρω.

Και αυτά χωρίς να υπολογίσω, τα τέλη που πληρώνουν τα μαγαζιά η το νερό που πληρώνουμε και δεν πίνουμε. Αν τα βάλω και αυτά φτάνουμε περίπου στα 280.000 τον χρόνο( μεταπτυχιακό στα μαθηματικά!!).

Το συμπέρασμα είναι ότι στα 7 χρόνια που είναι ο τωρινός δήμαρχος ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε δώσει 2.000.000 ευρώ (το διαβάζω για να το αντιληφθώ και εγώ) ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Χωρίς να υπολογίσω κρατικές η ευρωπαικές επιδοτήσεις που δεν ξέρω πόσα μπορεί να είναι.

Βγάζω λοιπόν το συμπέρασμα ότι θα πρέπει με αυτά τα λεφτά να έχουν γίνει πολλά έργα στην περιοχή μας. Έτσι θα πρέπει ο βιολογικός καθαρισμός να λειτουργεί άψογα και να μην βρωμίζει την θάλασσα. Επίσης θα πρέπει να έχει ανοιχτεί ο δίαυλος που λένε οι ψαράδες, να έχουν επισκευαστεί τα γεφύρια χωρίς μπετόν, να είναι καθαρή η πόλη, να μην κινδυνεύουν οι άνθρωποι να πνιγούν κάθε φορά που βρέχει η φυσάει και άλλα πολλά.

Βγήκα λοιπόν να θαυμάσω όλα αυτά τα έργα που σας είπα πρίν.

Αλλά είδα τα απόβλητα του βιολογικού να πέφτουν στον Ντολμά, το κάρκανο να έχει γεμίσει την θάλασσα στην ανατολική μεριά της, ο δίαυλος έμαθα ότι σταμάτησε λίγο πριν ολοκληρωθεί, το δρόμο μετά τον πόρο να έχει σηκωθεί μόνο επιφανειακά, τα γεφύρια ερείπια (όποιος περνάει ρίχνει και από λίγο τσιμέντο), σκουπίδια και βρωμιά στην παραλία και στις αρχές Δεκεμβρίου την πόλη κάτω από το νερό.

Θα μού πείς βέβαια μόνο ο τωρινός δήμαρχος έπρεπε να τα κάνει αυτά; Οχι βέβαια, γιατί και οι προηγούμενοι πήραν από ΕΜΑΣ άλλα τόσα λεφτά (μην ξανακάνω υπολογισμούς τώρα, Διδακτορικό στα μαθηματικά!!!)

Αλλά ρε παιδιά εγώ τί θα κάνω;
Κάθε φορά που βγαίνει καινούργιος δήμαρχος θα γυρίζω το μετρητή στο μηδέν;
Η θα πρέπει να φορτώνομαι τον κάθενα σωτήρα για 2 τετραετίες για να ολοκληρώσει το έργο του;
ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ;

Πέντε πράγματα είναι να γίνουν και αντί για αυτά, τα σπάμε σε εργάκια για να εχουν δουλειά οι εργολάβοι. Και αυτά είναι χωρίς απόδοση. Τί να το κάνω που στρώνεις πίσα στο δρόμο, όταν μετά από 3 μήνες έχει χαλάσει; Εσύ αν εφτιαχνες σπίτι και μετά από 3 μήνες η 1 χρόνο χαλούσε, θα τον κυνήγαγες τον εργολάβο η όχι; Θα τον ξανάπερνες; Εγώ γιατί να σας βλέπω να κάνετε αυτά που κάνετε και να σας ψηφίζω; Γιατί είστε όμορφοι;

Σκάψατε πριν λίγο καιρό τις καμάρες στα γεφύρια και την λάσπη την πετούσατε 50 μέτρα μακριά. Εγώ τί να πω τώρα, ότι με την πρώτη φουρτούνα η λάσπη δεν θα γυρίσει και θα φράξει τις καμάρες πάλι; Η ότι έγινε το εργάκι έτσι πρόχειρα για να ξαναγίνει και να ξαναγίνει;

Θα μου πείς τώρα, εσύ που τα λες τόσο εύκολα ξέρεις τί δύσκολο είναι να τα κάνεις αυτά; Ωραία λοιπόν ας τα μοιράσουμε. Να πούμε οτι από εδώ και πέρα ο δήμαρχος που θα βγεί από 2010-2014 θα φτιάξει τον βιολογικό. Από 2014-2018 τον δίαυλο. Από 2018-2022 τα γεφύρια. Αντε να δούμε τουλάχιστον να μην έχουμε άλλα 20 χαμένα χρόνια.

Με αυτή τη συμφωνία εγώ δέχομαι να πληρώνω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ στο δήμο, γιατί αλλιώς δήμαρχε, εσύ και οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, μου χρωστάτε λεφτά και εγώ τα θέλω πίσω. Γιατί όμορφοι δεν είστε.

Άντε με συγχίσατε και θέλω να βγω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου