Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Καποδίστριας 2: Η χαριστική βολή για την πόλη μας;;



Ξεκινάει σε λίγο καιρό η διαβούλευση για τις συνενώσεις των δήμων σε όλη την χώρα. Ο δήμος Αιτωλικού καταργείται και ενσωματώνεται στον δήμο Μεσολογγιου (μαζί με τις Οινιάδες, Αγγελοκαστρο και Αρακυνθο).


Αναρωτιόμαστε τι καλό θα προκύψει από αυτό; Η γνώμη μας είναι ότι θα μας πάει ακόμη πιο βαθιά στην ανέχεια, στην μιζέρια και στην παρακμή. Θα αποτελούμε πλέον ένα μικρο μακρινό διαμέρισμα του Μεσολογγίου χωρίς καμμια ελπίδα αυτόνομης ανάπτυξης.
Ειλικρινά δεν περιμέναμε στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης να είναι αυτή. Όλοι ελπίζαμε να συμμαζέψει την οικονομία της χώρας μας και να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση. Αυτό γίνεται δημιουργώντας μητροπολιτικούς δήμους;

Εγώ ξέρω ότι ένας μικρός δήμος, μια κοινότητα, η Ανάβρα στην Μαγνησία έχει πετύχει το τέλειο παράδειγμα τοπικής αυτοδιοικητικής την στιγμή που στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Αθήνα επικρατεί το μεγαλύτερο αλαλούμ της χώρας. Τι σχέση έχει λοιπόν το μέγεθος; Εκείνο που θα πετύχουν κατά την γνώμη μας είναι να κάνουν περισσότερο πλούσιους απλώς λιγότερους δημάρχους.

Αν θέλει η κυβέρνηση να θωρακίσει την αυτοδιοίκηση, ας αναγκάσει τους δήμους να δημοσιεύουν ισολογισμούς κάθε χρόνο, αναλυτικά και με κωδικούς, με ποινή την αμμεση έκπτωση από το αξίωμα τους όσων δεν δημοσιεύουν, ας κάνει υποχρεωτική τον ανά 2 χρόνια έλεγχο από το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και την αμμεση έκπτωση σε περίπτωση ύπαρξης προβλήματος και όλα θα βρουν τότε τον δρόμο τους.

Στα δικά μας τώρα: περιμένουμε να πάρουν θέση τα άλλα blogs, περιμένουμε την θέση των Γεφυριών (τα Νέα του Αιτωλικού έχουν πάρει ήδη θέση). Περιμένουμε την θέση του της αντιπολίτευσης του δήμου, του συλλόγου των εν Αθήνας και του εμπορικού συλλόγου της πόλης.

Να παρουν θέση αμμεσα. ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

1 σχόλιο:

  1. φίλε oramatistika.tin.anaptiksi ξέρεις ότι σε παρακολουθώ,ΑΛΛΑ αυτή τη φορά θα διαφωνήσω μαζί
    σου, η Ανάβρα ΔΕΝ έχει δήμαρχο ούτε τον ανικανονίκο, ούτε τον χαζοκώστα. ΑΥΤΗ ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Και επιπλέον, ποιός σου είπε εσένα ότι η κυβέρνηση θέλει να θωρακίσει την Αυτοδιοίκηση; Η κυβέρνηση, όχι αναγκαστικά αυτή η κυβέρνηση, ζητάει άβουλους πολίτες ώστε να της δημιουργούν τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα. Και αυτό το πετυχαίνεις με μεγάλους αχανείς Δήμους, που πάντα φταίει κάποιος άλλος, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ, που κανείς ΔΕΝ τον γνωρίζει. Όποτε τι νόημα έχει διαμαρτυρηθείς; ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ σου λέει ο άλλος ΚΑΙ καθάρισε.
    Τειρεσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή