Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Παλικάρια, τι γίνεται με τα δημοτικά σφαγεία;


Το θέμα των δημοτικών σφαγείων έχει απασχολήσει κατ’επαναληψη τόσο τα τοπικά blogs όσο και τον τοπικό τύπο.  Κατά καιρούς λοιπόν έχουν έρθει στη επιφάνεια διάφορες καταγγελίες για μόλυνση της θάλασσας μας από απόβλητα των σφαγείων, που φτάνουν μέχρι και στην απόρριψη αίματος από τα νεκρά ζώα, στην θάλασσα, όπως λένε οι καταγγελίες. Επίσης είναι γνωστό ότι τα σφαγεία έχουν ενοικιαστεί σε τρίτους και η διαχείριση τους δεν ανήκει πλέον στον δήμο.  

Εκτός όμως από το θέμα της ρύπανσης της θάλασσας και κατά  συνέπεια την συνειδητή καταστροφή της, που μας εξοργίζει όλους μας, υπάρχει και ένα άλλο θέμα, κοινωνικό αυτή την φορά. Όπως έχουμε μάθει, οι νέοι ενοικιαστές, εδώ και περίπου έναν χρόνο, έδιωξαν από την δουλειά Αιτωλικιωτες εργαζόμενους, ανθρώπους που δούλευαν εκεί 20 και 30 χρόνια, αντικαθιστώντας τους με αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι κοστίζουν λιγότερο. Ακόμη και άνθρωποι που καθάριζαν περιστασιακά τα σφαγεία, έχουν αντικατασταθεί πλέον.

Φυσικά η αντικατάσταση δεν έγινε για να βρουν δουλειά οι αλλοδαποί επειδή τους λυπηθηκαν , ούτε το θέμα είναι ανθρωπιστικό. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι τα γκρουπ εργατών που βρίσκουν δουλειά στην χώρα μας είναι συνήθως αντικείμενο εκμετάλλευσης συχνά με συνθήκες δουλεμπορίου των πρακτορείων εύρεσης εργασίας που έχουν στηθεί  σε όλη την πρώην ανατολική ευρωπη. Ουτε και γραφουμε αυτην την αναρτηση για να θιξουμε το θεμα των μεταναστων. Θα γραφοταν και αν εργαζομενοι συμπολιτες μας πετιωνταν στο δρομο μετα από 30 χρονια δουλειας, επειδη καποιος ηθελε να τους αντικαταστησει με οποιαδηποτε εθνικοτητας εργαζομενους.

Μας πειραζει λοιπον που βλεπουμε ότι ο μόνος λόγος αντικαταστησης είναι το κέρδος των νέων ενοικιαστών και μόνο αυτό. Το αποτέλεσμα όμως, είναι συμπολίτες μας να έχουν βρεθεί στο έσχατο όριο της φτωχειας και να μην μπορούν να βρουν ούτε ένα μεροκάματο. 

Εμείς λοιπόν θέτουμε ευθέως το ερώτημα: με τι χρήματα έχουν γίνει τα Δημοτικά σφαγεία;  Όλοι εμείς οι κάτοικοι, που  πληρώνουμε τόσα χρόνια δημοτικά τέλη, που μέρος τους χρησιμοποιήθηκε και για την κατασκευή των σφαγείων, πότε δώσαμε στου κυρίους ενοικιαστές το δικαίωμα να απολύουν συντοπίτες μας, να τους καταδικάζουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση μόνο και μόνο για να κερδίσουν αυτοί παραπάνω;  Τα δημοτικά σφαγεία έχουν ως σκοπό να συμβάλουν στην καλυτέρευση της ζωής των δημοτών η όχι; Για ποιο λόγο τα λέμε τότε δημοτικά;  Με ποιο δικαίωμα η  δημοτική αρχή δίνει εν λευκώ το δικαίωμα σε ενοικιαστές να διαλύουν τις ζωές συνανθρωπων μας;  

ΥΓ. : περιμενουμε την διαψευση του θεματος η την ανακληση της απολυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου