Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Συνεχιση της συζητησης για τα προγραμματα των δυο μονομαχων και η απαντηση μας στο προηγουμενο e-mail.

Συμφωνουμε μαζι σας ότι το προγραμμα του κ. πρεβεζανου είναι πιο γενικολογο και αυτό το γραψαμε εδώ «Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι σε πιο γενικό στυλ γραμμένο δεν μας άφησε πολλά περιθώρια για να αρνηθούμε κάθετα σημεία όπως στο θέμα των τσιγγάνων και των γεφυριών.» στην αναρτηση μας.

Γραψαμε επισης ότι «θεωρούμε όπως έχουμε κατ' επανάληψη πει από αυτό εδώ το ιστολογιο ότι αν κάτι δεν είναι προϋπολογισμένο έστω και σχετικά, έστω και στο περίπου, δεν αποτελεί παρά μόνο έναν ευσεβή πόθο του υποψηφίου και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Κατσουλη αλλά όλους τους υποψηφίους αφού κανένας δεν έχει προϋπολογίσει έργο. Αν λοιπόν εμείς αραδιάσουμε 200 έργα που κάνουν 5 δις ευρώ το πιο πιθανό είναι στην πορεία να μην τα πραγματοποιήσουμε λόγω έλλειψης χρημάτων σε μια χώρα που απειλείται με χρεοκοπία.»
Οσο λοιπον οι υποψηφιοι θα μας παρουσιαζουν μη προυπολογισμενα προγραμματα εστω και στο περιπου εμεις θα τα θεωρουμε ευσεβεις ποθους του καθενας και κατά συνεπεια ιδια.

Για το θεμα των τσιγγανων συμφωνουμε μαζι σας ότι το προβλημα δεν λυνεται με γκετοποιηση, αλλα με εφαρμογη των νομων.
Ας εφαρμοστουν λοιπον οι νομοι στην μπουζα που χτιζουν σε ένα οικοπεδο 20 σπιτια, ας εφαρμοστουν οι νομοι για τα τσαντιρια που καταπατουν τον αιγιαλο, ας εφαρμοστουν οι νομοι για τις κλεψιες που γινονται στον Αιτωλικο, ας εφαρμοστουν οι νομοι για τα αυτοκινητα που περνανε από τους δρομους και τριζουν τα τζάμια μεσημερι βραδυ. Μεχρι να εφαρμοστουν ας τους μεταφερει ο κ.Κατσουλης στην Ταμπακαρια και όταν εφαρμοστουν τους ξαναγυρναει. Ειλικρινα σας λεμε ότι θα θελαμε καποια στιγμη αυτοι οι ανθρωποι να ενσωματωθουν πληρως στην τοπικη κοινωνια. Όμως εδώ και καιρο δημιουργουνται δυο πολοι στο Αιτωλικο και θα δουμε φαινομενα μισους μεταξυ τους. Και αυτό δεν το θελουμε, να εισαι σιγουρος φιλε γιωργο για αυτό.

Για τα γεφυρια συμφωνουμε απολυτα μαζι σας ότι πρεπει να προστατευθουν. Για την νεα γεφυρα η αποψη ότι θα αρχιζει από το αντλιοστασιο και θα τελειωνει στα ρεμπακια δεν είναι δικη μας αλλα της περιφερειας που κανει και την μελετη της στατικης επαρκειας (δες την σχετικη αναρτηση μας και την παραπομπη). Οπου όμως και να γινει θεωρουμε ότι θα υποβαθμισει το Αιτωλικο από αποψη γραφικοτητας. Και αυτό είναι το μονο οπλο του Αιτωλικου μαζι με την θαλασσα για να προσελκυσει καποια στιγμη στο μελλον κοσμο.
Ας αναβαθμιστει πρωτα οι ποιοτητα ζωης των κατοικων με το να πινουν ποσιμο νερο, με το να κανουν μπανιο στη θαλασσα, με το να μην κλεινουν τα μαγαζια τους, με το να εχουν παιδικες χαρες, με το να τους δωθει αιθουσα για κινηματογραφικες προβολες (ακους κ. Δημαρχε;;, κ. Καραδημα;;), ε και μετα βλεπουμε. Εξαλλου τι καλυτερο από το να τα ανακηρυχθουν τα γεφυρια μνημιο παγκοσμιας πολιτιστικης κληρονομιας και να αναστηλωθουν όπως προτειναμε.

Η απαντηση μας δεν εχει σκοπο την αντιδικια απλως να εξηγησει πως βλεπουμε εμεις τα πραγματα.

1 σχόλιο:

  1. Στην προσπάθεια μου όπως αρκετοί από σας να πολεμήσω το πρόβλημα των τσιγγάνων που δημιουργήθηκε στην Μπούζα, διαπίστωσα δυστυχώς ότι τα σπίτια αυτά είναι καθ όλα νόμιμα. Με άδειες και με το τελευταίο εκατοστό προσεγμένο. Μετά από απανωτές καταγγελίες μας, και η πολεοδομία και ο εισαγγελέας διαπίστωσαν ακριβώς αυτό. Μάλιστα είπαν ότι τα σπίτια αυτά είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ νομιμότερα από τα δικά μας.

    Ένας δυστυχισμένος Αιτωλικιώτης

    ΥΓ. Μήπως τελικά να τους πιέσουμε να χτίσουν και ένα τοίχο 2-3 μέτρα, να μπούν όλοι μέσα και να τους αφήσουμε εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή